CIAf Innovation Hub

,,Avem ambiția de a crea o comunitate națională de inovatori, start-up-uri și antreprenori romani, pe care să-i susținem cu servicii, finanțare și investiții pentru a putea scala rapid business-urile lor la nivel național și European”.

 

CIAf Innovation Hub este primul centru de Inovație din București și oferă copiilor/tinerilor/IMMuruilor o posibilitate de  experiențe reale.

Înființat în 2016, CIAf Innovation Hub a evoluat acum pentru a oferi atât o alternativă pentru începători ( elevi/tineri/adulti, etc), cât și un curs pentru IMMuri.

Prin programele CIAf, căutăm să aducem la un loc cele mai bune inovații din domenii precum smart city, mobilitate, energie regenerabilă, eficiență energetică, combustibili, gestionarea apei, eco-inovare, reciclare, dar și pe cele din domeniul IT cu impact asupra energiei și a mediului înconjurător.” .

 

SCOPUL  CIAf Innovation Hub  este de a susține inovatori, cercetători, startupuri și IMMuri active care să dezvolte, îmbunătățească, scaleze și internaționalizeze produsele și serviciile lor.

În paralel, hub-ul va căuta să contribuie la consolidarea ecosistemului național de inovare, prin serviciile, programele de finanțare, facilitățile de investiție și know-how-ul existent

CIAf Innovation Hub va face scouting de inovații, start-up-uri, servicii și produse. Rețeaua creată va oferi o serie de beneficii care constau în lansarea de apeluri de finanțare în cadrul rețelei, start-up-urile și inovatorii vor avea acces la granturi și vor putea atrage rețeaua ca investitor.

Pentru a spori inovația în școală pentru copii/tineri, punem la dispozitia acestora o infrastructura de cursuri  extracurriculare de mare calibru în imobilul CIAf Innovation Hub.

Ca exemplu, cursul nostru popular oferă copiilor/tinerilor/IMMurilor o oportunitate fantastică in domeniul energiei si artelor, (AREL; mediului, mediului antreprenorial, etc) .

In cadrul CIAf Innovation Hub, participantii învață să folosească orice material care se potrivește nevoilor lor, de la plastic la lemn și țesături,panze etc, folosind instrumente de mână convenționale.

„Cât de greu poate fi?”

Nu există niciun manual de instrucțiuni sau un manual de ghidare clar de urmat – în schimb, calea către succes este creată chiar de cei care inoveaza.

Fiecare grup este liber să pună în practică orice design pe care îl dorește, ceea ce limitează proiectul doar la materialele, la componentele furnizate în prealabil.